MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Chcemy zdrowia, a więc i owoców. Pożądana jest nie tylko ich...
fot. Zozz/pixabay.com

Co i jak będziemy jeść w 2022 roku? Poznaj trendy smaku i kuchni na Nowy Rok!

Owoce i kwiaty

Chcemy zdrowia, a więc i owoców. Pożądana jest nie tylko ich obecność w deserach czy sosach, ale też aromat w różnych daniach i napojach. Teraz są jednak podkręcone dodatkiem jadalnych kwiatów, takich jak lawenda, czarny bez, hibiskus czy róża. Ich zapach dobrze łączy się aromatem owoców rodzimych i egzotycznych, takich jak jabłko, gruszka, jeżyna, mango, żurawina, morela, marakuja, liczi, karambola. Smakowite kombinacje to m.in. czarna porzeczka, kwiat czarnego bzu i malina moroszka czy malina, wiśnia i żurawina.

Zobacz również

W Inowrocławiu będzie można podziwiać kultowe, amerykańskie samochody

NOWE
W Inowrocławiu będzie można podziwiać kultowe, amerykańskie samochody

Gang złodziei w autobusach na Śląsku? Stworzyli "sztuczny tłum" i okradli pasażera

NOWE
Gang złodziei w autobusach na Śląsku? Stworzyli "sztuczny tłum" i okradli pasażera

Polecamy

Domowy sos „Big Mac”. Najlepszy do burgerów i dań z grilla

Domowy sos „Big Mac”. Najlepszy do burgerów i dań z grilla

Tej surówki z młodej kapusty możesz nie znać. Doskonały dodatek do obiadu

HIT DNIA
Tej surówki z młodej kapusty możesz nie znać. Doskonały dodatek do obiadu

Dzień Dziecka w górach? Tu musisz wybrać się z pociechą

Dzień Dziecka w górach? Tu musisz wybrać się z pociechą