Rodzaje pizzy dostępne w pizzeriach w Głogowie
Pizza rzymska
Jest to rodzaj pizzy posiadający chrupiące ciasto i większą ilość dodatków. Najczęściej są to: pomidory, szynka parmeńska, pieczarki, oliwki, mozzarella i świeże zioła. Podczas wyrabiania ciasta dodawana jest woda w mniejszej ilości i odrobina tłuszczu. Ten rodzaj pizzy wypieka się w niższej temperaturze, w 350 stopniach, przez około 3 minuty. Na pewno znajdziesz ją w pizzeriach w Głogowie.
To warto wiedzieć
Pizza bianka
Jest to rodzaj pizzy do którego nie używa się sosu pomidorowego. Smaruje się ją białym sosem z krowiego mleka. Dodatkami mogą być: brokuły, szpinak, pieczarki, cukinia, papryka, ostre papryki, a także mięso, np. kurczak. Oczywiście nie może zabraknąć sera, np. pleśniowego. Ciasto jest bardziej chrupkie, a podczas wyrastania potrzebuje więcej czasu.
Jeśli nie widzisz tu swojej ulubionej pizzerii w Głogowie, daj znać właścicielowi, że może ją dodać do katalogu firm.
Szukasz dalej? Kliknij i znajdź wszystkie pizzerie w Głogowie
Dużo kupujesz ale nie lubisz przepłacać? Sprawdź kody rabatowe EMPIK oraz promocje i zniżki w innych sklepach online!
Te rzeczy mogą się przydać w Twojej kuchni
Dodatki do pizzy, które mogą zadziwić
Pizza jest bardzo popularna i znalazła miejsce w niemal każdej kuchni. Poddana została jednak różnym modyfikacjom i uzyskała nowe, czasem zaskakujące oblicze. Dodatki, jakie spotyka się w najdalszych zakątkach ziemi niejednokrotnie mogą zadziwiać, a nawet szokować.
To niektóre z nich:
- zielony groszek
- makrela
- cynamon
- konina
Przekonaj się jakie najdziwniejsze dodatki używane są w pizzeriach w Głogowie. Odwiedź wybrane miejsca.
Fakty i mity o ogórku
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?