MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ryby, podobnie jak mięsa, nie ma sensu myć przed ich...
fot. 123 RF

Produkty spożywcze, których nie powinno się myć przed gotowaniem, a zazwyczaj to robimy!

Ryby

Ryby, podobnie jak mięsa, nie ma sensu myć przed ich przyrządzeniem. Jeśli to zrobisz, to tylko rozprzestrzenisz zarazki w kuchni. Zamiast tego ugotuj, usmaż lub upiecz zaraz po wyjęciu z lodówki. Jedynymi wyjątkami od tej reguły są małże, ostrygi, małże i przegrzebki, które dostajesz na świeżo. Mogą wymagać spłukania, aby pozbyć się piasku i brudu.

Zobacz również

Tygodniowy przegląd prasy w Dobrym Mieście, (12.05-18.05.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Dobrym Mieście, (12.05-18.05.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Bukownie, (12.05-18.05.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Bukownie, (12.05-18.05.2024)

Polecamy

Przegląd tygodnia od 12.05 w Środzie Wielkopolskiej

NOWE
Przegląd tygodnia od 12.05 w Środzie Wielkopolskiej

Przegląd tygodnia od 12.05 w Kluczborku

NOWE
Przegląd tygodnia od 12.05 w Kluczborku

Tygodniowy przegląd prasy w Kościerzynie, (12.05-18.05.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Kościerzynie, (12.05-18.05.2024)