MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dawniej w każdym gospodarstwie trzymano po 2-3 świnie, a z...
fot. Agata Wodzień-Nowak

Znudzony śląską i krakowską? Oto 9 regionalnych kiełbas, które zaskoczą smakiem. Poznaj lokalne wędliny

Dawniej w każdym gospodarstwie trzymano po 2-3 świnie, a z ich mięsa przygotowywano kiełbasy i inne wyroby masarskie. Świniobicie odbywało się kilka razy w roku: na Wielkanoc i Gody, na małe przyjęcia rodzinne, komunie, chrzciny oraz wesela.

Zobacz również

Podsumowanie profilaktycznego projektu z Rymcerzami w "drzewniaku" w Radomsku

NOWE
Podsumowanie profilaktycznego projektu z Rymcerzami w "drzewniaku" w Radomsku

Pińczowskie "Konstelacje Kultury". Mieszkańcy zorganizują ciekawe wydarzenia

Pińczowskie "Konstelacje Kultury". Mieszkańcy zorganizują ciekawe wydarzenia

Polecamy

Nie rób siku „na zapas”! Ekspertka podaje powód

Nie rób siku „na zapas”! Ekspertka podaje powód

Wyśmienite kotlety po kowalsku. Najlepsze na duży głód

Wyśmienite kotlety po kowalsku. Najlepsze na duży głód

Taki chłodnik litewski robiły nasze prababcie. Dodawały zapomniany składnik

TYLKO U NAS
Taki chłodnik litewski robiły nasze prababcie. Dodawały zapomniany składnik